Scroll Top
Gratis frakt på ordre over 799 kr  .  Sendes neste virkedag  .  Sikker betaling  .  Personlig service  .  Les våre kundeanmeldelser
Yolo Doggear
Unikt hundeustyr

Verdt å vite om halsbånd

Det sies at hundehalsbåndet ble oppfunnet for 5000 år siden i det gamle Egypt. De kongelige og faraoer brukte halsbåndene til å identifisere hundene sine, og halsbåndene ble ofte dekorert med dyre juveler. Senere introduserte de gamle grekerne halsbånd med pigger, som ga hundene beskyttelse både under jakten og i krig.

På 1700 -tallet begynte folk å holde hunder som kjæledyr og familier begynte å lage halsbånd av lær, sølv og messing.

I moderne tid har halsbåndet kanskje et litt dårligere rykte, men det er flere fordeler med halsbånd. Halsbåndet kan gi bedre kontroll over hunden, det er veldig raskt å ta av og på, og et halsbånd er den enkleste måten å identifisere at hunden har en eier. I dag brukes halsbåndet blant annet til til jakt, utstilling, vanlig turer og hundetrening. Langhårete hunder kan oppleve at en hundesele setter merker i pelsen, og da vil et bredt og rundsydd halsbånd være sunnere for pelsen.

Vi mener alt til sin tid og sitt bruk, men mye handler også om kommunikasjonen mellom hund og eier.

Stor hund med rødt halsbånd
dalmatiner hund med blått hundehalsbånd

Hvilken type halsbånd

Vanlig halsbånd

Det vanlige halsbåndet er nesten alle hundeeiere kjent med. De kommer i utallige materialer, bredder og varianter, slik at det er enkelt å finne en favoritt. De er ofte enkle å justere for optimal passform til din hund og er enkle å ta på og av.
Sjekk ut våre unike halsbånd her.

Helstrup

Disse halsbåndene har ingen form for «stoppunkt». Med andre ord blir halsbåndet strammere og strammere etter hvert som hunden trekker, og kan medføre stort ubehag om det ikke løses opp. Fordelen med slike halsbånd er at de ofte er rimelige og er stort sett i en størrelse som passer «alle». De er også raske og enkle å bruke, men ved feil bruk kan et slikt halsbånd skade hunden.

Halvstrup

Dette halsbåndet er en kombinasjon av et vanlig halsbånd og helstrup halsbånd. Disse halsbåndene ble opprinnelig designet for hunderaser med små hoder i forhold til størrelsen på nakken. Når hundens hode er mindre enn nakken, er det lett for hunden å gli ut av et vanlig halsbånd. En halstrup løser problemet ved å stramme når det legges trykk på halsbåndet i båndet. Selv om denne typen halsbånd var spesielt fremstilt for hunderaser som Greyhound, Borzoi, Whippet, Saluki osv, liker mange hundeeiere med andre raser å bruke en halvstup. Det gir ekstra kontroll, men er ikke like hardt som et helstrup halsbånd.

Nesegrime

En nesegrime kan være et effektivt treningsverktøy, men man må sørge for at den sitter ritkig og at man vet hvordan det brukes for å unngå å skade hundens nakke. Du bør også kunne forutse problemer som kan oppstå. For eksempel, hvis hunden ser er ekorn og løper ivrig etter gnageren, vil det bli veldig smertefullt for hunden når den har løpt ferdig båndets lengde. Likevel anser mange en nesegrime som et mer humant treningsverktøy en for eksempel en helstrup.

Vedlikehold av halsbåndet

Gjørme og støv samler seg i halsbåndet og for å sikre optimal komfort anbefaler vi at det blir rengjort regelmessig. Nylon halsbånd kan vaskes enkelt ved at det legges i varmt såpevann i 10 minutter, før det skylles og henges til tørk.

Noen hundeeiere tror at halsbånd av lær ikke kan bli vått, men det er ikke sant. Så lenge man behandler halsbåndet riktig og regelmessig kan halsbånd av lær, håndtere fuktighet og vare i mange år. Har du en en veldig vannglad hund vil vi likevel anbefale et nylon- eller vanntett halsbånd.

Pointer med bredt halsbånd

Halsbånd som er ulovlig i Norge

Strømhalsbånd

Halsbåndet er laget for å straffe hunden for uønsket atferd ved bruk av strøm. Dette er veldig ubehagelig for hunden og kan føre til frykt, stress og til og med forsterke eventuelle atferdsproblemer. Det er forbudt å bruke ved unntak av kvalifiserte instruktører til å avvenne hunder fra å jage beitedyr, hjortedyr og tamrein.

Pigghalsbånd

Pigghalsbåndet ble opprinnelig laget for å forhindre at hunden ble drept av ulv. Hunden er et byttedyr for ulven selv om de begge tilhører hundefamilien. Pigghalsbåndet hadde på den tiden utstående pigger i motsetning til i dag. I dag lages halsbåndet med pigger på innsiden for å påføre huden ubehag når den trekker, og det kan gjøre stor skade på hundens nakke. Denne type halsbånd er lovlig å kjøpe og selge, men ikke å bruke.

Tilleggsutstyr til hund

ID-brikke

Det kan lønne seg å gå til innkjøp av en ID-brikke som festes på halsbåndet. Skulle hunden bli borte fra deg, er det enkelt for de som fanger den å vite hvor hunden tilhører. Det mest vanlige opplysningene på ID-brikken er: Hundens navn og eierens telefonnummer. På noen ID-brikker er det også plass til adressen.

GPS

En GPS tracker kan festes på halsbåndet til hunden slik at hunden kan spores i sann tid. Det finnes forskjellige varianter på markedet, men de fleste er både vanntette og støtsikre, og med lang levetid på batteriene. Et supert verktøy om du bruker hunden til jakt.

Leave a comment

Personvernerklæring
Når du besøker vår nettside, kan den lagre informasjon gjennom nettleseren din fra spesifikke tjenester, vanligvis i form av informasjonskapsler. Her kan du tilpasse personverninnstillingene dine. Vennligst merk at blokkering av visse typer informasjonskapsler kan påvirke opplevelsen din på nettsiden vår og de tjenestene vi tilbyr.